İnce dikdörtgen plakların titreşim frekanslarının yapay sinir ağları yaklaşımı ile tahmini - Civalek, Ömer; Calayır, Yusuf (My University, 2007)
Çalışmada, 21 farklı mesnet koşuluna sahip dikdörtgen plakların titreşim hesabı için bir yapay sinir ağı uygulaması sunulmuştur. Hatanın geriye yayılım algoritmasına dayalı çok katmanlı yapay sinir ağı kullanılarak plağın iki ardışık moduna ait ilk üç frekansı elde edilmiştir. Ağın eğitimi, literatürde iyi bilinen Leissa'nm[37] makalesindeki veri kullanılarak 11 farklı mesnet durumu için yapılmıştır. Bununla birlikte, ağın test edilmesi için eğitim setinde olmayan diğer 10 farklı mesnet koşulu kullanılmıştır. Yapay sinir ağları ile elde edilen sonuçlar sayısal yöntemlerle elde edilen sonuçlara çok yakın çıkmıştır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Matematik