Sumer Kanunları - Gökçek, L. Gürkan; Akyüz, Faruk (Fırat University, 2013)
Birçok ilke imza atan Sumerliler, toplumsal düzeni sağlamada önemli bir işlevi olan kanunları kendi anlayışlarına göre düzenli bir şekilde yazıya döken ilk toplumdur. Kanun metinleri, ferman veya talimatnameler Sumer toplumunun sosyal ve ekonomik yapısı hakkında oldukça önemli bilgiler vermektedir. Bu çalışmayla Sumer Kanunlarını toplu bir şekilde ele alarak Sumerlilerin kanun anlayışları hakkında bir değerlendirme yapmaya çalıştık

Sumerians, having taken the first step in a number of fields, are the first society to put regularly on paper the laws according to their own ways and understandings. Legal texts, decrees or instruction letters offer significant information about the social and economic structure of the Sumerian society. This study is intended to take the Sumerian Laws collectively and to evaluate the Sumerian understanding of laws
Laws of Sumerian