Atomoksetin ile İlişkili Motor Tikler: Bir Olgu Sunumu - Yazıcı, Kemal Utku; Perçinel, İpek (My University, 2014)
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tanılı olgular Tourette Sendromu ve diğer tik bozuklukları için artmış riske sahiptirler. Metilfenidat gibi psikostimulanlar DEHBnin tedavisinde temel tedaviyi teşkil etmektedir. Psikostimulan ilaçların var olan tiklerde artışa ya da yeni tik oluşumuna neden olabileceği bilinmektedir. Özgül bir norepinefrin geri alım inhibitörü olan atomoksetinin, DEHB ile birlikte tik bozukluğu olan olgularda alternatif bir tedavi seçeneği olabileceği ileri sürülmektedir. Ancak literatürde atomoksetin tedavisi ile birlikte yeni tik oluşumu olan yamevcut tiklerin sıklığında artış bulunan olgu sunumları mevcuttur. Bu yazıda atomoksetin tedavisi ile motor tik oluşumu gözlenen bir olgu tartışılmıştır. da
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Genel ve Dahili Tıp; Nörolojik Bilimler; Alerji; Psikiyatri