SOSYAL GİRİŞİMCİLİK - SUNA, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2017)
Günümüzde, yoksulluk, hastalık, eğitim, işsizlik, insan hakları, çevre sorunları, barınma sorunu vb. sosyal sorunlar ile mücadele öncelikle devletin görevi olarak kabul edilmekle birlikte, özel sektörün ve sivil toplum örgütlerinin de sürece katkıda bulunmaları beklenmektedir. Bu nedenle, sosyal girişimcilik son yıllarda popüler kavram haline gelmeye başlamıştır. Bu tezde öncelikle girişimcilik ve girişimci kavramı teorik çerçeve içerisinde kısaca açıklandıktan sonra sosyal girişimcilik ile sosyal girişimci tanımlanmış, sosyal girişimcilikle ticari girişimci ve sivil toplum kuruluşları ilişkisi ortaya konmaya çalışılmıştır. Ayrıca tezde, sosyal girişimciliğin önemi vurgulanmış, sosyal girişimciliğin topluma yansımaları ve gerçek hayattaki örnekleri üzerinde durulmuştur. Anahtar Kelimeler: Girişimci, Girişimcilik, Sosyal Girişimci, Sosyal Girişimcilik.

Today, poverty, disease, education, unemployment, human rights, environmental problems, housing problems and so on. Although primarily dealing with social issues is considered to be the task of the government with the private sector and non-governmental organizations also are expected to contribute to the process. Therefore, the concept of social entrepreneurship began to become popular in recent years. After briefly described in this thesis is primarily theoretical framework defined the concept of entrepreneurship and entrepreneurs and social entrepreneurs and social entrepreneurship, social entrepreneurship has tried to reveal the relationship of commercial enterprises and non-governmental organizations. The thesis also highlighted the importance of social entrepreneurship, social entrepreneurship community focused on reflections and real-life examples. Key Words: Entrepreneur, Entrepreneurship, Social Entrepreneurs, Social Entrepreneurship
Social entrepreneurship
Keywords: Sosyal Hizmet; İşletme