KEBAN BARAJ GÖLÜ OVA BÖLGESİ BALIKLARINDAN CAPOETA TRUTTA (HECKEL, 1843)'DA AĞIR METAL BİRİKİMİ - YILMAZ, AYŞE (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ OVA BÖLGESİ BALIKLARINDAN CAPOETA TRUTTA (HECKEL, 1843)' DA AĞIR METAL BİRİKİMİ Ayşe YILMAZ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel, Bilimler Anabiftm.Palı,, 1997, Sayfa :26 Bu çalışmada, Elazığ şehir kanalizasyonunu taşıyan Haringet Çayı'nın Keban Baraj Gölü'ne döküldüğü kirli bölgeden yakalanan 60 adet Capoeta trutta balıklarının kas, deri, solungaç ve karaciğerlerindeki ağır metal birikimleri araştırılmıştır. Bu organlarda, Fe, Mn, Zn, Cu, Cd, Cr, Pb, Co, Mg, K ve Na miktarlarına bakılmış ve en çok birikimin karaciğerde olduğu tespit edilmiştir. K miktarı da balıkların kaslarında fazla oranda saptanmıştır. Kurşunun balıklardaki bulunma miktarları ise aletin (AAS) okuma limi dinin altında bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Capoeta trutta, Ağır metal, Akümülasyon
Heavy metal accumulation of capoeta trutta caugh from plain region of Keban Dam Lake
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products