Farklı nem ortamlarındaki betonlarda karbonatlaşma gelişimi - Gonen, Tahir; Yazıcıoğlu, Salih (My University, 2004)
Bu çalışmada farklı nem ortamlarındaki beton numunelerde karbonatlaşma gelişimi araştırılmıştır. Deneysel çalışmada 100 mm boyutlarında küp beton numuneler kullanılmıştır. Çalışma için hazırlanan numuneler özel olarak tasarlanmış hızlandırılmış karbonatlaşma deney düzeneğinde %35, 55 ve 80 bağıl nemde ve %40 karbondioksitli ortamda bekletilmiştir. Hızlandırılmış karbonatlaşmaya maruz bırakılan numunelerin karbonatlaşması %70 etil alkol ile hazırlanan fenolfitalein çözeltisi ile belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre en fazla karbonatlaşma %55 nem ortamında, en az karbonatlaşma ise kuru bir ortam sayılabilecek olan %35 nem ortamında gerçekleşmiştir.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi