Sodyum asetat trihidratlı güneş enerjili ısıtma sisteminin performans analizi - Güngör, Sercan Gülce; Kabul, Ahmet (My University, 2015)
Bu çalışmanın amacı, güneş enerjili ısıtma sisteminde termal enerji depolama ile ısıtma ihtiyacının sürekli karşılanmasıdır. Fosil yakıtlara çevresel ve ekonomik açıdan alternatif olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları çevresel ve ekonomik olarak avantajlı olmalarına rağmen enerji devamlılığı gibi bazı konularda sıkıntıları bulunmaktadır. Bu amaçla güneş enerjisi, düşük sıcaklıklarda faz değiştiren sodyum asetat trihidrat maddesi üzerine depolanmıştır. Deneyler Isparta ilinde faz değiştiren maddeli ve faz değiştiren maddesiz sistemler için ayrı ayrı yapılmıştır. Sonuç olarak FDM üzerine depolanan enerji miktarı ve bulunduğu ortama etki süresi incelenmiştir. Faz değiştiren madde kullanımı ile birlikte güneş enerjisinden yararlanma süresi ortalama % 20 artmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Yenilenebilir enerji; Faz değiştiren madde; Sodyum asetat trihidrat