Yüksek Sıcaklıklarda Ag/n-GaP Schottky Diyotunun Elektronik Parametrelerinin İncelenmesi - Dağdelen, Fethi; Özer, Metin (My University, 2015)
Ag/n-GaP Schottky diyotları vakumda metal buharlaştırma metodu ile üretildi. Farklı sıcaklıklarda akım-gerilim(I-V) ölçümleri yapılarak elektronik parametreleri sıcaklığa bağlı olarak belirlendi. İdealite faktörü, engel yüksekliği ve seri direnç parametreleri ileri beslem I-V metodu ve Cheung fonksiyonlarından hesaplandı. Ag/n-GaP Schottky diyotunun engel yüksekliğinin sıcaklık artarken arttığı ve idealite faktörünün ise sıcaklık artarken azaldığı belirlendi. 298 K sıcaklıkta, diyotun idealite faktörü 2,01, engel yüksekliği 0,424 eV ve seri direnci ise 4,284 k? bulundu.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik