YARA ÖRTÜSÜ OLARAK ALOE VERA YÜKLÜ KİTOSAN / FİBROİN NANOLİFLERİNİN HAZIRLANMASI VE İLAÇ SALIM KİNETİĞİNİN İNCELENMESİ - YETİK, HASAN (Fırat Üniveristesi, 2023)
Yaralar insan vücudunda enfeksiyonlara ve diğer hastalıklara neden olabilecek mikroorganizmaların erişimini kolaylaştırdığı için insan sağlığı açısından önemli bir risk oluşturmaktadır. Bu çalışmada yüksek performanslı, yara iyileşmesini huzlandırabilecek, biyouyumlu, biyobozunur, antimikrobiyal özelliğe sahip yara sargılarının elde edilmesi amaç edinilmiştir. Bu amaçla potansiyel bir yara örtüsü olarak ilaç taşıyıcı özelliğe sahip, biyopolimer esaslı kitosan /ipek fibroin/aloe vera nanofiber malzemeler hazırlanacaktır.

Wounds are an important risk, not non-human, as they cause infections and other diseases in the human body, facilitating the access of microorganisms outside. This high resolution, biodegradable, antimicrobial wound dressings that can promote wound healing are aimed. Biopolymer based chitosan / silk fibroin / aloe vera nanofiber materials will be prepared as this potential wound dressing.
Preparation of aloe vera loaded kitosan / fibroin nanolifers as wound cover and investigation of drug emission kinetics
Keywords: Biyoteknoloji