Mental retardasyonlu olguda trikobezoara bağlı nadir bir komplikasyon: izole ince barsak tıkanması - Ayten, Refik; Çetinkaya, Ziya; Aygen, Erhan; Girgin, Mustafa (My University, 2006)
Mental retardasyon hikayesi olan 21 yaşında genç bayan hasta akut ince barsak tıkanma bulgularıyla acil servise başvurdu. Eksploratif laparatomide mide de eşlik eden bezoar olmaksızın terminal ileumda trikobezoar gözlendi. Etkilenen barsak segmenti rezeke edildi ve ileuma uç uca anastomoz uygulandı.
Keywords: Zeka geriliği; Kadın; Erişkin; Bağırsak tıkanması; Bezoarlar