Öğretmen Adaylarının Görüşlerine Göre Üniversite İklimi ve Atalet Arasındaki İlişki - Çankaya, İbrahim; Demirtaş, Zülfü (My University, 2010)
Bu araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının görüşlerine göre üniversite iklimi ile atalet arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma, tarama modeli niteliğindedir. 2008-2009 akademik dönemi bahar yarıyılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin tamamına (407) ölçek dağıtılmış geriye dönen 277 ölçekten elde edilen veriler analiz edilmiştir. Araştırmada kullanılan üniversite iklimi ölçeği Johnson, Johnson, Douglas ve Zimmerman (1999) tarafından, atalet ölçeği ise Liao, Fei ve Liu, (2008) tarafından geliştirilmiştir. Araştırma sonucunda öğretmen adaylarının algılarına göre, üniversite ikliminin (motivasyon ve sosyal imkanlar) öğretmen adaylarının atalet düzeyini anlamlı olarak yordadığı tespit edilmiştir. Üniversite iklimi ile atalet düzeyi arasında ters bir ilişkinin olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları