Allil sübstitüe epiklorhidrinlerin çevrilme reaksiyonları - Cansız, Ahmet; Coşkun, Mehmet; Ahmedzade, Mısır (My University, 1996)
Bir allil sübstitüe olmuş epiklorhidrin bileşiği olan l-klor-2,3-epoksi-5-metil-5-hekzenin $BF_3O(C_2H_5)_2$ katalizörlüğünde mutlak $CH_3OH$ ile Mektrofilik heterohalkalaşma reaksiyonu ve $AlCl_3$ katalizörlüğünde 1-metil naftalinle elektrofilik alkilleşme reaksiyonları gerçekleştirildi. Bu reaksiyonlardan elde edilen ürünlerin çeşitli türevleri elde edildi. Sentezlenen bileşikler ince tabaka ve kolon kromatografisi teknikleri kullanılarak saflaştırıldı. Bileşiklerin yapılan IR, $^1H-NMR$ ve $^{13}C-NMR$ spektrumlanndan yararlanarak aydınlatıldı.
Keywords: Kimya; Organik