Sporun toplumsal boyutlarının değerlendirilmesi - Ramazanoğlu, Fikret; Karahüseyinoğlu, M. Fatih; Demirel, Erkan T.; Ramazanoğlu, M. Oğuz; Altungül, Oğuzhan (My University, 2005)
İnsanların spor yapma alışkanlığını kazanması, yeteneklerinin geliştirilmesi açısından ve sağlıklı kalabilmesi için spor yapmasının gerekli olduğu toplumun her kesimince bilinmektedir. Toplum içerisinde sosyalleşmede bir araç olan spor, fert ve toplum ilişkilerinin geliştirilmesinde de etkili olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, spor ve toplum ilişkisi içeriğinde ilgili literatür imkan dahilinde taranıp elde edilen veriler ilişkilendirilerek değerlendirilmiştir. Bu çalışma analitik metot kullanılarak yürütülmüştür. Ferdin spora olan ilgisi ve bağı, toplum içinde yaşama kurallarına uyumu zorunlu hale getirmiştir. Spor fiziksel, ruhsal ve toplumsal gelişimde de önemli bir olgudur. Spor, ferde sabırlı ve enerjik olmayı, sosyal grup ve toplum ile bütünleşmeyi sağlarken, fert ile toplum arası ilişkileri daha ahlaki kılmaktadır. Spor sayesinde insanlar aynı amaçlara yönelmeye, birlikte hareket etme duygusunu yaşamaya başlarlar. Sonuç olarak; insan yaşamı ile bütünleşmiş olan spor, insanların sağlıklı, başarılı mutlu olmasında ve yüksek moral gücüne sahip olmasında çok önemli rol oynamaktadır. Spor, insanın toplumda diğer insanlara ulaşmasında bir unsurdur. Yine insanlar spor sayesinde aynı amaçlara yönelmeye, birlikte hareket etme duygusunu yaşamaya başlarlar. Spor, fiziksel, ruhsal ve toplumsal gelişimde de fayda sağlamaktadır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Spor; Toplumsal boyut; fert