BAZI 2(4H-[1,2,4]TRİAZOL-3-İL-SULFANİL)-ASETAMİT TÜREVLERİNİN SENTEZİ - KESER, TEKİN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu çal mada, hidrazit türevlerinin, alkil/aril izotiyosiyanatlar ile reaksiyonundan olu an 1,4-disübstitüe tiyosemikarbazitlerin halkala mas sonucu 1,2,4-triazol halkas ihtiva eden çe itlibile ikler, ve alkil/aril asetamit klorürler sentezlendi. Sentezi gerçekle tirilen 1,2,4-triazol halkasiçeren bile iklerin tiyol formlar ndan K2CO3/aseton ortam nda asetamit klorürlerle etkile tirilerek yeni2-(4H-[1,2,4]Triazol-3-il-sulfanil)-asetamit türevlerine geçildi.Safla t rma i lemleri için, destilasyon ve kristalizasyon yöntemleri kullan ld . Sentezlenenbile iklerin yap lar , FT-IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleri ile karakterize edildi.Anahtar Kelimeler : 1,2,4-Triazol, Ditiyokarbamat, Asetamit
Synthesis of some compounds including 2(4H-[1,2,4]triazole-3-yl-sulfanyl)-acetamit
Keywords: Kimya