KÜÇÜK GÜÇLÜ HİDROELEKTRİK SANTRALLERDE PLC İLE OTOMATİK KONTROL - ÖZTÜRK, DURSUN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi KÜÇÜK GÜÇLÜ HİDROELEKTRİK SANTRALLERDE PLC İLE OTOMATİK KONTROL Dursun ÖZTÜRK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 86 Bu çalışmada, Türkiye'nin küçük su kaynaklan yönünden mevcut potansiyeli araştırılarak, bu potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla kurulacak olan küçük ve çok küçük güçlü HES'lerin özellikleri ve otomasyonu üzerinde durulmuştur. Özellikle gerilim ve frekans kontrolünün sağlanmasına yönelik otomasyon çalışmaları yapılmıştır. Bunun için güç sistemlerinin otomasyonunda önemli bir konuma sahip olan PLC 'den yararlanılmıştır. Hazırlanan deney seti üzerinde PLC ile PID kontrol sağlanarak; endüktif, omik ve kapasitif yük durumlarında frekans ve gerilim değişimleri incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Küçük Hidroelektrik Santraller, PLC, Hız Regülatörleri, Gerilim Regülatörleri. IX
Automatic control with PLC in the small hydroelectric power plant
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering