KONTROL ALAN AĞI PROTOKOLÜ TABANLI BİR ENDÜSTRİYEL AĞIN KURULMASI VE YÖNETİLMESİ - SANTUR, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2006)
Kontrol alan ağı çok yöneticili, yüksek güvenlik ve çarpışma çözümleyicisi özelliklerine sahipseri iletişime dayalı bir haberleşme protokolüdür. Kontrol alan ağı otomotiv endüstrisinde araç içiiletişimde kullanılmak için geliştirilmiştir. Üstün özelliklerinden dolayı birçok endüstriyel uygulamadasık sık kullanılır. Araçlar, medikal cihazlar, endüstriyel otomasyon sistemleri ve akıllı binalar diğeruygulama alanlarına örnek olarak verilebilir.Bu çalışmada önce kontrol alan ağı protokolünün kullanıldığı çeşitli endüstriyel uygulamalarincelendi. Sonra bir deney seti tasarlandı ve kontrol programı geliştirildi. Daha sonra deney setiüzerinde çeşitli deneyler gerçekleştirildi.Anahtar Kelimeler: Kontrol Alan Ağı Protokolü, Seri İletişim, Endüstriyel Ağlar
Establishing and managing of an industrial network based on controller area network protocol
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol