MUSUL'UN DEMOGRAFiK DURUMUNA GENEL BiR BAKIŞ - Telli, İbrahim (Fırat University, 1997)
Fırat ve Dicle ırmakları arasındaki topraklar, insanoğlunun ilk eserlerinden olan ve genel adıyla Mezopotamya medeniyetleri ~larak adlandınlan uygarlıklara beşiklik yapmış bir bölgedir. Ilkçağ medeniyetlerinin genelde su kenarlannda kurulmaları, adı geçen bölgede de iki önemli su kaynağının bulunması, medeniyet tarihinde önemli bir yer kazanmasına ortarn hazırlamıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları