GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI (ONCORHYNCHUS MYKİSS W.) RASYONLARINDA BALIK UNU, ÇÖKELEK, KARACİĞER VE BUNLARIN KOMBİNASYONLARININ KULLANILMASI ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR - KÖPRÜCÜ, KENAN (Fırat Üniveristesi, 1994)
Bu çalışma, yavru alabalık rasyonlarında balık ununun tamamı veya bir kısmının yerine çökelek, sığır karaciğeri ve bunların kombinasyonlarının kullanılmasıyla; balıkların canlı ağırlık artısı, yem tüketimi ve yem değerlendirme oranını incelemek amacıyla yapıldı. Kontrol ve deneme rasyonlarının ham protein (SS40) ve metabolize enerji (3354 kkal/kg) düzeyleri eşitlendi. Alabalık rasyonlarında balık ununun %100'ü yerine sığır karaciğerinin kullanılması canlı ağırlık artısı ve yem değerlendirme oram bakımından balık ununa eşdeğer bulundu. Balık unu yerine çökelek kullanılması ise; çökeleğin alabalıklar tarafından iyi sindi inlememesi nedeniyle, balık ununa yöre daha düşük sonuç verdi. ANAHTAR KELİMELER: Gökkuşağı alabalığı, Rasyon, Balık unu. Çökelek, Sığır karaciğeri. Canlı ağırlık artısı, Yem tüketimi, Yem değerlendime oranı

The aim of this study was to investigate the weight gain, feed consumption and conversion ratio in rainbow trout fingerlings by changing their diets partially or wholly, from fish meal to skimmed milk cheese, beef liver and their combinations. Crude protein (40%) snd metabolic energy (3354 Kcal/kg) levels of control and test diets were equalized. It was observed that changing fish meal diets wholly to beef liver was resulted in equal weight gain and feed conversion ratio. In case of skimmed milk cheese, poorer results were yielded due to unperfect digestion by trouts. KEY WORDS: Rainbow trout. Ration, Fish meal. Skimmed milk cheese. Beef liver. Weight gain. Feed consumption. Feed conversion.
The Possibilities of using fish meal,skimmed milk chese, beef liver as separately or combinatıon in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, W.) diets
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products