PERKLOROFENOL GRUBU İHTİVA EDEN YENİ FTALOSİYANİN KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU, TERMAL VE ELEKTROKİMYASAL ÖZELLİKLERİ - DEMİRTAŞ, GÖKÇE (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu çalışmada, ilk önce 4-nitroftalinitril ve pentaklorofenolden 4-(pentaklorofenoksi) ftalonitril sentezlendi. Daha sonra Cu(II), Co(II), Ni(II) ve Zn(II) asetat tuzları ile reaksiyonundan 2,9,16,23, tetrakis (4-(pentaklorofenoksi)) fitalosiyaninato (Co, Cu, Ni, Zn) kompleksleri elde edildi.Sentezlenen komplekslerin yapıları elemental analiz, IR, termal analiz (TGA, DTA), UV-görünür bölge spektroskopisi yöntemleri ile karakterize edildi ve bu komplekslerin elektrokimyasal özellikleri incelendi.Anahtar kelimeler: ftalosiyanin, ftalimid, pentaklorofenol, CuPc, CoPc, NiPc, ZnPc

In this work, 4-(pentachlorophenoxy)phthalonitrile was synthesized from 4-nitrophthalonitrile and pentachlorophenol Then phthalocyanine complex were synhtesized with divalent acetate salts of Cu, Co, Ni, and Zn metals.Characterization of the comlexes were performed by using FT-IR spectroscopy, elemental analysis, UV-Visible spectra, thermal analysis (TGA, DTA), and the electrochemical properties of these complexes were investigated.Key words: phthalocyanine, phthalimid, pentachlorophenol, CuPc, CoPc, NiPc, ZnPc
Synthesis, characterization, thermal and electrochemical properties of perchlorophenol containing new phthalocyanine complexes
Keywords: Kimya