Tavuk-Horoz (Gallus domesticus) ve ördeklerde (Anas domestica)glandula suprarenalis üzerinde karşılaştırmalı morfolojik incelemeler - Özkan, Ender Z.; Dinç, Gürsel; Aydın, Ali (My University, 1996)
Bu çalışmada incelenen tüm kanadı türlerinde adrenal bezler (Gll. suprarenales) akciğerlerin hemen gerisinde, sağ ve sol böbreklerin cranio-medial'inde bulundular. Tüm türlerde sağ adrenal bezler piramit şekilli idi ve düzensiz şekilli olan sol adrenal bezlerden daha büyüktü. Subcapsular interrenal hücrelerin düzenli sıralanışı kordon şeklinde idi ve yerli ördeklerde subcapsular interrenal hücrelerin kordon yapıları tavuk-horozlardakinden daha belirgindi. Tüm kanatlı türlerinde periferdeki venous sinus'lar merkezi venous sinuslardan daha küçüktü.
Keywords: Anatomi; tavuk; böbreküstü bezleri; ördek; kümes hayvanları; Gallus; Gallus domesticus