ZEMİNLERİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN TEMEL TİPİ SEÇİMİNE OLAN ETKİLERİNİN DENEYSEL OLARAK İNCELENMESİ - ORAKOĞLU, MÜGE ELİF (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu araştırmada, Elazığ'ın belirli bölgelerinde açılmış farklı temel çukurlarından örselenmiş zeminlerin fiziksel ve mekanik parametrelerini belirleyebilmek amacıyla örnekler alınmıştır. Uygulanan temel tiplerine göre elde edilen parametrelerin SPSS istatistik programıyla kullanım yüzdeleri ve ortalama değerleri belirlenmiştir. Ayrıca Elazığ ilinde hangi temel tipinin hangi zemin sınıfına uygun olacağı araştırılmıştır.

In this study, soil samples were taken different foundation pits was opened in certain areas of Elazig to determine the physical and mechanical parameters of disturbed soils. Acquired parameters which according to applied foundation type, minimum and maximum values and mean values were determined via SPSS, statistical program. Also, it was investigated to appropriate which is to the type of the soil class of which the foundation type in Elazig with statistical program.
Investigation the effects of the choice of foundation types of the physical properties of soils
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Teknik Eğitim