İki buzağıda rastlanılan kongenital hidrosefalus ve artrogripozis olgusu - Yıldız, Hamit; Apaydın, Ali Mükremin; Özdemir, Derviş; Kaygusuzoğlu, Erdal (My University, 2005)
İki buzağıda karşılaşılan hidrosefaius ve artrogripozis olgusunda, buzağıların anatomik olarak lezyonların benzerlikler gösterdiği ancak ilk buzağıda hidrosefaius ve artrogripozis'in yanı sıra bel bölgesinde kifozun da şekillendiği tespit edildi.
Keywords: Genetik kusurlar; buzağı; histopatoloji; klinik görünüm; sığır; hidrosefalus; artrogripoz; doğumsal anomaliler