Uluslararası bilimsel organizasyonların sosyal medya kullanımı: İKSAD örneği - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2018)
Ulusal veya uluslararası bilimsel organizasyonlar sayesinde birçok projenin üretilmesi,çalışmanın paylaşılması ve böylelikle alanında çalışan kişilerin bir araya gelmesi sağlanmaktadır. Türkiye?de bu amaçla birçok organizasyon bulunmaktadır. “Arama motorlarından yapılan sektörel bazlı arama sonuçlarında “KONGREUZMANI.COM” birinci sırada yer almaktadır” sloganıyla hizmet veren “kongreuzmani.com” adlı internet sitesi üzerinde,Türkiye?de gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası kongreler gösterilmektedir. Kongre Uzmanı internet sitesi içerisinde bulanan detaylı aramalar kısmına anahtar kelime olarak “Sosyal Bilimler” yazılmı?tır. Yapılan arama sonucunda çıkan kongrelerden basit tesadüfi örneklem yoluyla, İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) seçilmiştir. Araştırma kapsamında seçilen İKSAD?ın sosyal medya hesapları incelenmiştir. İnceleme sonucunda İKSAD?ın sosyal medyada genişçe yer aldığı, aktif olarak hesaplarının kullanıldığı görülmüştür. Bilginin en hızlı şekilde paylaşıldığı günümüz ortamında, bu gibi organizasyonların sosyal medya kullanımının giderek artacağı ve bu yolla daha fazla kişiye ulaşılacağı gerçeği yinelenmiştir.

By the virtue of international or national scientific organizations, it is possible to come up with many projects, share studies, and thus bring together people working in similar areas. There are lots of such organizations in Turkey established for this purpose. International and national conferences held in Turkey are shown on the website "kongreuzmani.com", where “kongreuzmani.com takes the first place in sector based search results in search engines” is used as a slogan. Using the detailed search section found on the website of this “Congress Expert” website, "Social Sciences" is written as the keyword. From the result of this search, Institute of Economic Development and Social Researches (IKSAD) was selected using simple random sampling method within the congresses. The selected social media accounts of IKSAD were investigated. As a result of the review, it is seen that IKSAD's organization widely takes part in social media, and the accounts of IKSAD are actively used. In today's environment where information is shared as fast as possible, the fact that the use of social media by such organizations will gradually increase and more people will be reached by this way has been recurred.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Uluslararası organizasyon; İKSAD; Sosyal medya