SPORCU VE ANTRENÖRLERİN SPOR TESİSLERİNİN KULLANIMI KONUSUNDA İSTEK VE BEKLENTİLERİNİN İNCELENMESİ (ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ) - Can, Nuran; Yıldırım, Eyyup (My University, 2018)
Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takımhalinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veyayapılan fiziksel aktivitelerin genel adıdır. Antrenörler ise Kısacasporcunun başarısı için spor becerileri ve strateji ile gelişimini sağlayankişi olarak adlandırılabilir. Spor tesisi yönetimi bir sağlık kuruluşundan,bir ofise ya da içerisinde birçok binayı bulunduran bir yükseköğretimekadar birçok tesisin yönetimi ile eş değer özellikler taşımaktadır. Sporortamının en önemli unsurlardan biri spor saha ve tesisleridir. Sporunkitlelere yayılabilmesi ve benimsenmesi için gerekenlerden biri de, tümbölgelerde, belirlenen kriterler doğrultusunda spor tesis ve sahalarınınkurulmasıdır. Bu çalışmanın amacı Elazığ ilindeki Sporcu veAntrenörlerin Spor tesislerinin kullanımı konusunda istek vebeklentilerinin belirlenmesidir. Araştırma; “Elazığ ilinde ikamet edenantrenör ve sporcuların ildeki kullandıkları spor tesislerinden istek vebeklentilerinin belirlenmesi ” ne yönelik Anket Yöntemi ilegerçekleştirilmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre; çalışmayakatılanların % 15.2 sinin Antrenör, % 84.8 inin sporcu ve %59.0 ı erkekve % 41.0 nın ise bayan olduğu tespit edilmiştir. Yine ankete katılanların%46.9 unun Yüksekokul ve %26.4 ünün de Futbol branşı ile ilgilendikleritespit edilmiştir.Sonuç olarak; antrenörlerin, antrenman yaptıklarıtesislerdeki soyunma ve dinlenme odalarının yetersiz olduğu, personel,yönetici ve sağlık görevlilerinin yeterli seviyede olduklarını, antrenmaniçin verilen sürenin yeterliği konusunda sporculara göre daha azbenimsedikleri görülmüştür.
Keywords: Otelcilik; Konaklama; Spor ve Turizm; Spor Bilimleri