Bakır madeni -Tekevler köyü arasında kalan bölgenin florası Maden-Elazığ/Türkiye - Çakılcıoğlu, Uğur; Civelek, Şemsettin (Ersin YÜCEL, 2011)
Bu araştırma 2005-2007 yılları arasında bitki örtüsünün tahrip olduğu kapatılan bakır madeni sahası Elazığ ili - Maden ilçesi çevresinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma alanı, İran-Turan fitocoğrafik bölgesinde ve Davis’in Grid sistemine göre B7 karesinde yer almaktadır. Çalışma sonucunda 2071 bitki örneği toplanmıştır. Bu örneklerin teşhisinden sonra, 63 familya, 284 cins ve 506 tür ve tür altı seviyede takson saptanmıştır. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımları ise şöyledir: İran Turan 173 %34.2 , Akdeniz 23 %4.5 , Avrupa-Sibirya 22 %4.3 , geniş yayılışlı ve yayılışı bilinmeyenler 288 %56.9 . Endemik takson sayısı 45 olup toplam floraya oranı %8.9’dir. Araştırma alanında tesbit ettiğimiz endemizm oranı Maden çevresinde yapılan floristik çalışmalardaki endemizm oranından düşüktür

This study was carried out in 2005-2007 period in the surrounding of copper mine site Maden District of Elazığ Province which was shut and where flora was destroyed. Research area was located in the fitogeographic region and, according to David Grid system, in B7 square. Samples were collected from 2071 plant species in the scope of the study. On the basis of the analysis of these samples; 63 families, 284 types and 506 species and subspecies-level of taxons were identified. Distribution of the taxons on the basis of fitogeographic regions was as follows: Irano-Turanian 173 34.2 % , Mediterranean 23 4.5 % , Europe-Siberian 22 4.3 % , and the ones with wide distribution and unknown distribution 288 56.9 % . The number of endemic taxons was 45, with a ratio of 8.9 % to the total flora. Endemism rate recorded in the study field was found to be lower than the rate recorded in the floristic studies conducted around Maden District
Flora of the region between copper mine and Tekevler village Maden-Elazığ/Turkey