TURHAL, YEŞİLYURT VE SULUSARAY İLÇELERİNDE HALK DiNDARLIGININ BİR BOYUTUNU OLUŞTURAN ZİYARET, İNANÇ VE UYGULAMALARI - Keskin, Yahya Mustafa (Fırat University, 1999)
İlk çağlardan beri Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tokat, Türkler tarafından fethinden önce Hititler, Frigler, Persler, Romalılar ve Bizanslılar dönemlerinde değişik din ve kültürlerle tanışmış, 1071 Malazgirt Muharebesi'nden günümüze kadar geçen sürede Türk-İslam kültürünün damgasını vurduğu bir coğrafi saha olmuştur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları