YABANCILARA ARAPÇA. ÖGRETiMiNDE MISIR MODELI - Deliçay, Tahsin (Fırat University, 2007)
Bu makale, kendine özgü doğal dil ortamında yabancı dil olarak Arapça öğretmek için Kahire'de açılan Merkezu'n-Nil'i bir kurum olarak değerlendirmeyi hedefliyor. Bu merkezde uygulanan Arapçanın yabancı dil olarak öğretim yöntemleri ve kendisine mahsus geliştirdiği öğretim modeli, ders kitapları ile uyguladığı teknikleri inceliyor. Fiziki yapısı, donanım imkanları ve başarı değerlendirmeleriyle birlikte Merkezu'n-Nil bir yabancı dil öğretim kurumu olarak ele alınıyor.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları