Karbon Nanotüp Katkılı Anataz Fazındaki TiO2’in Optik Ve Elektriksel Özelliklerine Rutil Fazının Etkisi - Güler, Ömer; Güler, Seval Hale; Evin, Ertan (Fırat University, 2016)
Bu çalışmada karbon nanotüp takviyeli titanyum oksit (anataz) esaslı kompozit malzemeye değişen miktarlarda rutil fazına sahip titanyum oksit etkisi incelenmiştir ve elde edilen numunelerin elektriksel ve optik özellikleri incelenmiştir. Karbon nanotüpler bir altlık kullanılarak kimyasal buhar çöktürme yöntemi ile sentezlenmiştir. Daha sonra, elde edilen nanotüpler ticari olarak temin edilen titanyum oksit (anataz) içerisine ağırlıkça % 0.5 oranında takviye edilmiştir. Elde edilen bu numunelere % 5, 10, 15 ve 20 oranlarında rutil fazı eklenmiştir. Sentezlenen karbon nanotüpler TEM’de incelenmiştir. Elde edilen nanotüplerin yapısal analizi XRD incelemesi ile yapılmıştır. Son olarak elde edilen kompozitler SEM altında incelenmiş, sıcaklığa bağlı elektriksel iletkenliği incelenmiş ve UV-vis spektrometresi kullanılarak optik özellikleri tespit edilmiştir.

In this study, composite materials reinforced with carbon nanotubes (CNT) containing titanium oxide (anatase) were investigated the effect of changing ratio of titanium oxide having rutil phase and studied optical and electrical properties of them. Carbon nanotubes which used support materials were synthesized by chemical vapor deposition. Then, they were reinforced (% 0.5 wt) into the titanium oxides which were sold by commercial. In % wt 5, 10, 15 and 20 ratio, rutile phase was added to obtained samples. Synthesized CNT’s were subjected to TEM investigation. Obtained carbon nanotubes were also subjected to XRD as structural. After those, gained composite samples were investigated for both electrical conductivity, changing temperatures and optical properties by UV-vis spectrometers.
The Effect of Rutile Phase to Electrical and Optical Properties of TiO2 with Anataze Phase Reinforced Carbon Nanotube