Haringet Çayı Havzasının (Elazığ) yeraltı suyu kimyası incelemesi - Çetindağ, Bahattin (My University, 1996)
İnceleme alanı Elazığ İl merkezini ve güneydoğusunda bulunan Haringet Çayı Havzasını kapsar. Havzada Paleozoyik, Mesozoyik ve Senozoyik yaşlı oluşuklar vardır. Bunlar; Keban metamorfitleri, Elazığ mağmatitleri, Kırkgeçit formasyonu ve Pliyosen göl oluşuklarıdır. İnceleme alınındaki kaynak ve kuyu sularında bulunan en fazla iyonlar HCO3, Mg, Ca ve Na+K'dur. Tahlil sonuçlarına göre katyon ve anyonların sıralanışı; rCa>rMg>r (Na+K), rHCO3>r SO4 >r Cl rMg>rCa>r (Na+K), r HCO3>r SO4>r Cl şeklindedir. Tahlil sonuçlarına göre çizilen Schoeller'in içilebilme diyagramında sular 1. ve 2. kalite sular bölgesinde gruplanmışlardır.
Keywords: Su Kaynakları; Jeoloji