AMİNOASİT İÇEREN SCHIFF BAZI LİGANDLARININ METAL KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - ORUÇ, HAYATİ (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışmada, aminoasit içeren Schiff Bazı ligandlarının metal kompleksleri sentezlenerek karakterize edilmiştir. Kompleks oluşumunda (L1:{4-[(4-{[4-carboxy methyl-carba-moly)-phenylimino]methyl}benzylidene}-amino]-benzoylamino}-acetic acid) ve (L2 : 3-{4-[(4-{[4-(2-carboxy-ethylcarbamoly)-phenylimino]-methyl-benzyli-dene}-amino]-benzoylamino}-propionic acid) ligandları ile Co(NO3)2.6H2O ve FeCl3. 6H2O tuzları kullanılmıştır. Sentezlenen komplekslerin yapıları IR, elementel analiz, termogravimetrik analiz (TGA), differansiyel termal analiz (DTA), UV-vis ve magnetik süssebtibilite yöntemleri kullanılarak karakterize edilmiştir.

In this study, metal complexes of Schiff base ligands containing amino acids were synthesized and characterized. (L1:{4-[(4-{[4-carboxymethyl-carba-moly)-phenylimino] methyl}benzylidene}-amino]-benzoylamino}-acetic acid) ve (L2 : 3-{4-[(4-{[4-(2-carboxy-ethylcarbamoly)-phenylimino]-methyl-benzylidene}-amino]-benzoylamino}-propionic acid) and Co(NO3)2.6H2O, FeCl3.6H2O salts are used in the formation of complexes. The structure of the synthesized complex are characterized using IR, elemental analysis, thermogravimetric analysis (TGA), differential thermal analysis (DTA), UV-Vis and magnetic susseptibility methods
Synthesisand characterization of metal complexes of schiff base ligands containing amino acids
Keywords: Kimya