KLARNET'İN ELAZIĞ - HARPUT MÜZİĞİNDEKİ YERİ - TUNÇ, YÜKSEL (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu araştırmada Klarnet'in Elazığ-Harput Müziğindeki yerinin belirlenmesine odaklanılmıştır. Araştırma kapsamında konuya yönelik yazılı-dijital kaynak taramaları, kişisel görüşmelere ve çeşitli gözlemlerden hareketle Elazığ- Harput yöresinde Klarnet sazının genel durumunu belirlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Araştırma doğrultusunda Elazığ- Harput Müziğinde Klarnet'in önemli bir yere sahip olduğu, Klarnet'in yöredeki icrasında çeşitli teknik özelliklerin geliştirildiği sonuçlarına ulaşılmış ve konuya yönelik çeşitli öneriler sunulmuştur. Anahtar Kelimeler: Elazığ, Harput Müziği, Klarnet.

In this research,it has been focused on the place of the clarient in Harput Music. As part of the research,aimed at the topic written –digital literature reviews, personal interviews and various observations, based on this topic, in Elazıg-Harput region to specify the general position of the clarient, studies have been realised. In accordance with the research, in Elazıg-Harput music clarient has an important position and for the render of the instrument in the region, by developing various technical peculiarities, come out with the findings, aimed at the topic various suggestions have been offered. Keywords:, Elazig, Harput Music, Clarinet.
The importance of clarinet in Elaziğ - Harput music
Keywords: Müzik