VARYASYON HESABININ MİNİMAL YÜZEYLERE UYGULANMASI - ÇETİN, MUHLİS (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmından oluşmaktadır. İkinci bölümde: tezin temel tanımları verilmiştir. Üçüncü bölümde: Fonksiyonel, bir fonksiyonelin birinci ve ikinci varyasyonu, Euler - Lagrange denklemi, Brakistokron problemi, birden fazla bağımlı ve bağımsız değişken olduğu durumlarda varyasyon hesabı verilmiştir. Dördüncü bölümde, Minimal yüzeyler ve Proteinlerde regüler ikincil yapıya yer verilmiş, helislerle ilgili enerji fonksiyonları karakterize edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Fonsiyonel, Euler – Lagrange denklemi ve Minimal yüzeyler

This study is consisted of four chapters: In the first chapter the , introduction of thesis is given. In the second chapter, basic definitions are given. In the third chapter , Functionals, the first and the second Variations of A Functional, Euler - Lagrange Equation, Brakistokron Problem, Calculus of Variations in the case of depend and independend many of variables are researched. In the fourth chapter , Minimal Surfaces ,Regular Secondary Structures In Proteins and Energy Functionals Associated with Helices are expressed. Key Words : Functional, Euler - Lagrange Equation, Minimal Surfaces
Minimal surfaces application of calculus of variation
Keywords: Matematik