Spor yöneticilerinde özyetkinlik - Gürkan, A. Cenk; Özer, Arzu; Ramazanoğlu, M. Oğuz; Tuzcuoğulları, Ö. Tarkan; Uçar, Ümit; Demirel, Erkan T. (My University, 2006)
Toplumda sosyal ihtiyaçlar sebebiyle üretimde bulunan ve pazarlayan spor işletmeleri, bünyeleri içinde en doğru kararları alıp uygulayabilmek, rekabet ortamında mükemmel olabilmek durumundadırlar. Bu spor işletmelerinde görev yapan spor yöneticileri, işletmenin verimliliğinin artmasında önemli rol üstlenmektedir. Çalışmada İstanbul bölgesinde faaliyet gösteren 18 spor ve rekreasyon işletmelerinde yönetici pozisyonunda görev yapan toplam 95 (60 bay, 35 bayan) yöneticinin özyetkinlik düzeyleri belirlenmeye çalışılmıştır. Bulgular, bilgisayarda SPSS programı kullanılarak ortalama ve çapraz tablolar halinde sunulmuştur.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Özyetkinlik; Spor Yöneticisi; Spor İşletmesi