POLİMER EMDİRİLMİŞ MİNERAL KATKILI BETONLARIN YÜKSEK SICAKLIĞA KARŞI DAYANIKLILIĞININ ARAŞTIRILMASI - ŞAHİN, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu tez çalışmasında, polimer emdirilmiş mineral katkılı betonların yüksek sıcaklığa karşı dayanıklılığı incelenmiştir. Numunelerin hazırlanmasında 0-3 mm olivin ve 3-8 mm dere agregası kullanılmıştır. Mineral katkı olarak silis dumanı %0, %5, %10 ve %20 oranlarında çimento ile yer değiştirilerek kullanılmıştır. Bu tez için polimer olarak metil metakrilat kullanılmıştır. Basınç dayanımı deneyleri ve yüksek sıcaklık deneyleri için 100´100´100 mm ölçülerindeki küp numuneler hazırlanmıştır. Numuneler 7, 28 ve 90 gün boyunca 20?2 ºC' deki standart su küründe bekletilmiştir. Numunelere kurutma (110 ºC de etüvde 24 saat) işlemi uygulanıp 20oC, 200oC, 400oC, 600oC, 800oC ve 1000 oC' den yüksek sıcaklığa maruz bırakıldıktan sonra Metil Metakrilat ( MMA )'a başlatıcı olarak %1 oranında Benzoil peroksit katılarak numunelere polimer emdirilmiştir. Emdirme işleminden sonra 60 ºC' de 3 saat etüvde ısıtma ile polimerizasyon gerçekleştirilmiştir. Daha sonra numunelerin ultrasonik ses geçiş hızları ve basınç dayanımları deneyleri yapılmıştır.

In this study, the polymer impregnated concrete with mineral additives exposed to high temperature were investigated. In the specimens of samples 0-3 mm olivine and river sand is 3-8 mm. Concrete mixtures 0%, 5%, %10 and 20% of silica fume replaced with cement by weight was prepared. The methyl methacrylate for polymer has been used for this thesis. 100x100x100 mm size cube specimens for compressive strength and ultrasonic velocity were prepared. The specimens were cured in standard conditions at 20?2 °C in water for periods of 7, 28 and 90 days. After the specimens were dried at 110 ºC for 24 hour, they were exposed to 20 ºC, 200 ºC, 400 ºC, 600 ºC, 800 ºC and 1000 ºC. After this, these samples were allowed to stand for 24 hours under atmospheric conditions during the impregnated monomer with 1% Benzoil peroxitde. They were carried out the polymerization at 60 ºC for 3 hours. They were carried out the ultrasonic pulse velocity and compressive strength tests.
Investigation of high temperature resistance of polymer impregnated concretes with mineral admixture
Keywords: İnşaat Mühendisliği