SLEGS Robot ’un Tasarımı ve 2B-Navigasyon Uygulaması - Soygüder, Servet (My University, 2018)
Yapılan bu çalışmada, endüstride, terörle mücadelede, savunmada ve birçok endüstriyel işlevlerde kullanılmak amacıyla arazi ve engel şartlarına göre geleneksel tekerlek şeklindeki \"O\" şeklinden \"S\" şekline dönüşebilen 6 adet bacaktan oluşan \"SLEGS\" isimli örümcek robot için yeni bir bacak tasarımı-imalatı ve kontrolü gerçekleştirilmiştir. Bilinmelidir ki paletli ya da tekerlekli robotların merdivenleri tırmanmaları imkânsızdır. Bu tasarım tamamen geleneksel tekerlekli ve paletli robotlardaki bu problemleri aşmak ve performansı arttırmak içindir. Ayrıca SLEGS Robot bir operatör yardımı olmadan kendi iç yazılım ve hareket performansı sayesinde lazer sensörleri kullanılarak oluşturulan görsel ara yüz ve iki boyutlu(2B) navigasyon ile istenilen noktaya gidebilmektedir. SLEGS robota ait performans kriterleri elde edilen videolar ve gerçek zamanlı 2B navigasyonun görsel ara yüzeyinden elde edilerek değerlendirilmiştir
Keywords: Robotik