Yara İyileşmesinde Büyüme Faktörleri ve Sitokinlerin Rolü - Öztopalan, Dicle Fırat; Işık, Recep; Durmmuş, Ali Said (Dicle Üniversitesi, 2017)
Günümüzde yara iyileşmesi veteriner cerrahide halen önemli bir sorun olmaya devam etmektedir. Yapılan çalışmalar yara iyileşmesi sürecinde büyüme faktörleri ve sitokinlerin kompleks bir regülasyona sahip olduğunu ve yara iyileşmesinde etkin ve önemli rol oynadıklarını göstermiştir. Bu derlemede yara iyileşmesinin mekanizması ve bu süreçte büyüme faktörleri ve sitokinlerin rolü hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Keywords: Veterinary Surgery; Veteriner Cerrahi