“Acrania”: Two case reports with prenatal ultrasound results - Koç, Mustafa; Akbaş, Gökhan (My University, 2008)
Akrani kraniyal kemiklerin bir kısmının ya da tamamının yokluğu ve eşlik eden anormal beyin dokusu gelişimi ile karakterli nadir bir konjenital anomalidir. Akraninin patogenezi bilinmemektedir. Kraniyal kemik defektlerinin tanısı gebeliğin ilk trimesterinde ultrasonografi ile yapılabilmektedir. Biz bu yazıda prenatal dönemde tanı konulan izole akrani ve akraniye eşlik eden meningosel olgularının ultrasonografi bulgularını sunduk.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Pediatri