DEPREM BÖLGELERİNDE DİŞLİ DÖŞEME SİSTEMLERİNİN OPTİMUM UYGULAMA ŞARTLARININ ARAŞTIRILMASI - YILDIRIM, KORKMAZ (Fırat Üniveristesi, 1994)
DEPREM BÖLGELERİNİN DİŞLİ DÖŞEME SİSTEMLERİNİN OPTİMUM UYGULAMA ŞARTLARININ ARAŞTIRILMASI Bu araştırmada, depreme maruz bölgelerde çok katlı ve dişli döşeme sistemli binalarda can ve mal kaybının büyük boyutlarda oluşmasını sağlayan deprem özellikleri ile yapıların genel karakteristikleri incelenerek hasar rölöveleri çıkarılmıştır. Yapılara zarar veren deprem özelliklerinin yanı sıra ülkemizin deprem bölgeleri ve hali hazır deprem bölgeleri katsayıları bulunmuştur. Depremlerde hasar gören dişli (Asmolen) döşemelere ait hali hazır uygulama yöntemleri tesbit edilmiş bu yapılara ait hasar rölöveleri çıkarılmıştır. Tüm bu veriler yardımıyla depreme dayanıklı yapı tasarımında yeni, güvenli ve kullanışlı dişli döşeme sistemlerine ait kurallar oluşturulmuş olup, bu kurallar örnek projelerle'de desteklenerek konumuzun amacına ulaşması sağlanmıştır.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Jeoloji Mühendisliği; Geological Engineering; İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering