KUDRYASHOV METODU YARDIMIYLA LİNEER OLMAYAN FİZİKSEL PROBLEMLERİN YÜRÜYEN DALGA ÇÖZÜMLERİNİN BULUNMASI - ABİŞ, KENAN (Fırat Üniveristesi, 2024)
Çalışmamızda bazı lineer olmayan kısmi diferansiyel denklem çözümleri Kudryashov metoduyla incelenmiştir. Bu çalışmada Kudryashov metoduyla Oskolkov ve Vakhnenko denklemleri üzerinde bu yöntem çalışılmıştır. Hazır bilgisayar paket programlarıyla çözüm fonksiyonları oluşturulup iki ve üç boyutlu çizimleri yapılmıştır. Bu çalışmanın birinci bölümünde tezle ilgili genel bilgi verilmiştir. İkinci bölümünde, tez aşamasında gerekli olan tanımlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, soliton dalgalar hakkında bilgi verilmiştir. Dördüncü bölümde, Kudryashov metodu tanıtılmıştır. Beşinci bölümde, Oskolkov ve Vakhnenko denklemleri tanıtılmış ve çözüm fonksiyonları verilmiştir. Bulunan çözümlerin paket programları yardımıyla grafikleri oluşturulmuştur. Altıncı bölümde, yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bulgular verilmiştir. Yedinci bölümde, elde edilen çözümler için geniş bir sonuç verilmiştir.

In our study, some nonlinear partial differential equation solutions were determined by the Kudryashov method. In this study, Kudryashov method is used on Oskolkov and Vakhnenko equations. Solution content was created with ready-made computer package programs and two- and three-dimensional drawings were made. In the first part of this product, general information about the thesis is given. In the second chapter, what is required in the thesis phase is included. In the third section, information about soliton waves is given. In the fourth chapter, the Kudryashov method is introduced. In the fifth chapter, Oskolkov and Vakhnenko equations are introduced and the solution scope is given. Graphics sections of the package programs of the solutions found. In the sixth chapter, the results of the studies were obtained. In the seventh chapter, an extensive conclusion is given for the solutions obtained.
Finding traveling wave solutions of nonlinear physical problems with the help of the Kudryashov method
Keywords: Matematik