ELAZIĞ İL SINIRLARI İÇERİSİNDE SULAMA SULARININ KALİTESİ - YILDIZ, BERNA (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ ELAZIĞ İL SINIRLARI İÇERİSİNDE BULUNAN SULAMA SULARININ KALİTESİ BERNA YILDIZ FIRAT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 2002; SAYFA 50 Eğer verimli tarım arazileri elde etmek ve çok çeşitli bitkiler yetiştirmek istiyorsak Öncelikle,toprağın özelliklerinin iyi bilinmesinin yanında bitki ve toprak için optimum su kalitesinin ve miktarının bilinmesi gerekir. Bu amaçla Elazığ il sınırları içerisindeki sulanan arazilerin topraklarının özelliklerinin araştırılması gerekir. Bu araştırma ile bu alanlarda her türlü tarım yapılabileceği ve çeşitli bitkilerin yetiştirilebileceğini anlıyoruz. Ayrıca bu sulama sularının; genellikle düşük alkali özellikte,sıcaklıklarının mevsime uygun ve her türlü bitki ve toprak çeşidine uyumlu olduğu bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER:Düşük alkali,sulama suyu,optimum su miktarı

VI ABSTRACT MSC THESIS THE QUANTITY OF WATERING WATERS IN ELAZI? CITY BORDERS BERNA YILDIZ FIRAT UNIVERSITY GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIEND SCIENCES DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING 2002 ; PAGE If we want to get fruitful agriculture land and raise all kinds of pknts,fist we must know well the characteristics of the ground and find optimum quantity and quality water for the plants and the ground.For this aim we research the characteristics of the ground which the watered areas in Elazığ City borders and phisical and chemical structure of waters which given to these areas with this investigatior we understand that in these areas, we make every sort of agriculture and raise different plants. Separately to be found these watering waters are generally low alkali, suitable warmth of the sason and fit every kind of plants and grounds KEY WORDS:Low alkaM, watering waters, optimum quantity of water
The Quantity of watering waters in Elazığ city borders
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering