PULLU SAZAN (CYPRİNUS CARPİNO LİNNAEUS, 1758) İLE BIYIKLI BALIK (BARBUS ESOCİNUS HECKEL, 1843) İN GREİYE HESAPLAMA YÖNTEMİ İLE UZUNLUKLARININ BELİRLENMESİ - GİRGİN, ASİYE (Fırat Üniveristesi, 1994)
İli ÖZET Yüksek Lisans Tezi PULLU SAZAN (Cypfjnus carpio Linnaeus, 1758 ) İLE BIYIKLI BALIK K Bar bus esocinus Heckel.1843 )' IH GERİYE HESAPLAMA YÖNTEMİ ÎLE UZUNLUKLARININ BELİRLENMESİ Asiye GİRGİN. Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 1991 Sayfa: 30 Bu çalışmada, pullu sazan (Cyprinus csrpio L., 1758 ) ile bıyıklı balık ( Barbus escinus Heckel, 1843)' lardan alınan toplam 177 örneğin pullarından yaş tayini yapılmıştır. çalışmada populasyonların büyüme özellikleri ve büyüme oranları incelenmiştir. Populasyonların yaş grupları ve boy gruplarına göre kondisyon faktörleri, ortalama uzunluk ve ortalama ağırlıkları ile yaş gruplarına göre geçmiş yıllardaki uzunlukları geriye hesaplama yöntemiyle saptanmıştır. Boy - ağırlık ilişkisi sırasıyla; Log V = - 4,8530 + 3.0070 Log L ve Log ¥ = -5. 1299+3.071 9 Log L olarak hesaplanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Pullu sazan { Cyprinus csrpio ).. Bıyıklı balık ( Bartms t*>WMW ), Geriye hesaplama Yaş - boy. Yaş - ağırlık ve boy - ağırlık ilişkisi. Kon disyon faktörü.

İV SUMMARY Masters Thesis LENGHT DETERMINATION OF COMMON CARP ( Crpriaus carpio L., 1758) AND BARBEL FISH ( Bartus esocious Hecfcel, 1843) USING BACK- CALCULATION METHOD Asiye GİRGİN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Aquaculture 1994, Page: 30 In this study, age determination of Common carp ( Cyprinus carpio L.1758 )and Barbel fish ( Barbwesocinus H.1846 ) populations were determined from totally 177 fish samples. During the study growth characteristics and growth rates were determined. Condition factor were determined according to age and length groups; mean lenghts, mean weights and with back calculation method previous lengths of fish were obtained! Lenght - weight relations were Log W = - 4.8530 + 3.0070 Log L and Log ¥= -5.1299+3.0719 Log L respectively. KEY VORDS : Common carp ( Cyprinusearpiû). Barbel fish ( Bartu&esocinus). Back - calculation. Age - lenght. Age - weight and Lenght - weight relations. Condition factor.
Lenght determination of common carp (Cyprinus carpio L., 1758) and Barbel fish (Barbus esocinus carpio L., 1843) using back-calculation method
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products