Familial dominant druzenli bir olgu sunumu - Aydemir, Orhan; Yılmaz, Turgut; Çelebi, Serdal; Kükner, Şahap A (My University, 2005)
Amaç: Familial dominant druzen (FDD) otozomal dominant genetik geçiş gösteren ve retina pigment epiteli metabolizmasında bozuklukla seyreden bir klinik tablodur. Hastalık, sıklıkla hayatın ikinci ve üçüncü dekadları arasında asemptomatik olarak ortaya çıkmaktadır. Yöntem: Bu çalışmada, FDD tanısı alan bir olgunun klinik bulguları, karakteristik özellikleri ve tanı kriterleri incelendi.
Keywords: Tanı teknikleri; oftalmolojik; Retinal drusen