DEVLET BAŞKANLIGI SÜRECiNDE Hz. MUHAMMED - Hurç, Ramazan (Fırat University, 2000)
Son yıllarda islam dini gündeme taşınmış ve bir çok insan bu din hakkında birtakım sözler söyler hale gelmiştir. Belki de en az konuşan, konunun uzmanlan olmuştur. İslamın yegane kaynağı Allah kelamı olan Kur'an ve bu kelaına muhatap olan Hz. Muhammed' dir. 1\Jüsiüman toplumun islam1 şahsiyet olarak en iyi tanıdığı kişi, İslaın Peygamberidir. Böyle olmasına rağmen son zamanlarda (başa) Allah adına(!) Allahlık yapıldığına; "Sen olmasaydın ben bu alemleri yaratmazdım" Hadis-i Kudsisine muhatap olan bir Peygamberin de\Teden çıkanlmaya çalışıldığına şahit olmaliayız. Onun hayatı boyunca verdiği mücadele.sonunda l.:urduğu devlet ve tarihte haklı olarak yer alaıi Asr-ı ·saadet (saadet asn) gözardı edilmeye çalışılmaliadır:
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları