KEBAN BARAJ GÖLÜNDE YAŞAYAN BARBUS RAJANORUM MYSTACEUS (HECKEL, 1843), CAPOETA TRUTTA (HECKEL, 1843) VE LEUCİSCUS CEPHALUS ORİENTALİS (NORDMANN, 1840) TÜR VE ALTTÜRLERİNİN BİYO-EKOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ - DUMAN, ERDAL (Fırat Üniveristesi, 1993)
Doktora Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜNDE YAŞAYAN BAR8US BAJANOHUN NYS7ACEUS (HECKEL, 1843),£Mtf» WSIfTTa (HECKEL, 1843) VE LEUCISCUS CEPHALUS ORIENTAUS (NORDMANN, 1840) TÜR VE ALTTÜRLERİNİN BİO- EKOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Erdal DUMAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 1993, Sayfa :85 Keban Baraj Gölünde yaşayan Bsr&us rajsmrum mgstsceus (Heckel,1843)" CapoeU iratta (Heckel,1843), iâmscus ctphslm ûriâ/tt&lis (Nordmann,1840) tür ve alttürlerinin bio-ekolojik özelliklerini tespit etmek amacıyla, Eylül 1991- Ağusto3 1993 tarihleri arasında toplam i 265 balık yakalanmış ve incelenmiştir. İncelenen 1265 balığın %44.19'nu Bsr&u$ rsjanormt mystscem, ^39.84'nü C&pöeis //'tf#
Keywords: Biyoloji; Biology