EĞİTİM BİLİMLERİ VE İNTERNET - Özen, Yener; Gülaçtı, Fikret; Çıkılı, Yahya (Fırat University, 2004)
İnternet, bilgisayar sistemleri ile birbirlerine bağlı olan ve dünya çapında yaygın olarak kullanılan, sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır. İnternet bilgiye kolay, ucuz, hızlı ve güvenli ulaşmanın ve onu başkalarıyla paylaşmanın günümüzdeki en geçerli yoludur. İnterneti bir topluluk, bir kitaplık, dev bir bilgisayar şebekesi, hayatı kolaylaştıran ve demokrasi platformu olan unsur olarak görmek mümkündür. Internet ile ilgili tüm tanımların ortak noktalarından biri, bilgiye ulaşım, paylaşım ve kullanım kavramlarıdır.