Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanseri Olgusunda Progresyonun İlk Belirtisi Olarak Ortaya Çıkan Lökoklastik Vaskülit - Özercan, Mübin; Canhoroz, Mustafa; Albayrak, Fatih; Akın, Mustafa (My University, 2014)
Lökositoklastik vaskülitler altta yatan malign hastalıkların tanısından önce ya da onunla eş zamanlı olarak saptanabilir. Bu yazıda yaklaşık 1 yıl önce küçük hücreli dışı akciğer karsinomu tanısı konulduktan sonra gelişen her iki ayak bileğinde ve tibial bölge lateralinde lökositoklastik vaskulit, sağ skrotal şişlik olan 73 yaşındaki hasta sunuldu. Bu olguyla malignitelerde vaskülit şeklinde paraneoplastik sendrom gelişebileceği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladık.
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Onkoloji; Radyoloji; Nükleer Tıp; Tıbbi Görüntüleme