JEAN-PAUL SARTRE'IN "iMGELEM"i, SANATTA iMGE VE iMGE KÖKLERi ÜZERiNE - Iskenderoglu, Levent (Fırat University, 2009)
Jean-Paul Sartre İmgeiem isimli kitabında; insanın karmaşık zihin yapısı içerisinde imgenin nasil meydana geldiğini birçok açıdan görmeyle bağlantılı zihinsel süreçleri ontolojik açıdan ele almaktadır. Bu çalışma ise, Sartre'ın sözlerine hiç dokunmadan, fakat onun sözleriyle beraber, aynı zemin üzerine sanatta imge konusunu ele almayı hedeflemektedir. Sartre'ın sözleriyle bütünlüğü korumak ve vurguyu artırmak adına, çalışmanın giriş ve birinci bölümlerinde Sartre'ın kullandığı samimi dil tercih edilmiştJ. Bu çalışma, bu yolla sanatçı algısının farkını ortaya koyup, imgenin oluşumunda yaşanan zihinsel süreci ağır çekimde inceleyerek imgenin kökü Uzerine yeni bir söylem geliştirmeyi hedeflemektedir.
Jean-Paul Sartre's lmagination is on, Image in Art and Root oflmages
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları