CUMHURİYET DÖNEMİNDE MAHALLİ İDARELER - TÜRKMEN, EROL (Fırat Üniveristesi, 2000)
Toplumsal yaşayışın en gelişmiş örgütlenme biçimi devlettir. Devlet tararından verilen kamu hizmetleri de kendi içinde bir çeşitlilik arz eder. Bunlardan genellik arz eden ulusal savunma, dış işleri, asayiş, yargı gibi temel hizmetler -merkezi yönetimce, yerellik arz eden diğer i y^reLyönetimlerce yerine getirilir. Yerel yönetimlerin merkezi yönetimle ve halkla ilişkileri ülkeden ülkeye farklılık arz eder. Kimi ülkelerde yerel yönetimler oldukça güçlü ve etkin, kimilerinde ise merkezi yönetime bağımlıdır. Yerel yönetimlerin Cumhuriyet tarihi içinde ne gibi gelişme gösterdiği bu çalışma içinde incelenmiş ve okuyucuya genel bir değerlendirme imkanı tanınmıştır. ANAHTAR KELİMELER : Merkezi İdare, Mahalli İdare, Köy, Belediye ve İl Özel İdaresi
Local administration in republic time
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kamu Yönetimi; Public Administration; Tarih; History