Suç coğrafyası çalışmalarında veri kaynakları - Karakas, Erdal (My University, 2009)
Yayınlanmış veya yayınlanmamış kaynaklardan oluşan suç verileri T.Ü.İ.K (Türkiye İstatistik Kurumu), Polis, Jandarma ve mahkeme kaynaklarından alınır. Bu verilerin her biri içerik ve detay açısından birbirinden farklıdır. Bu yüzden suç çalışmasında kullanılacak veri tipi araştırma konusuna, bilim dalına, alana göre değişmektedir. Çalışmanın asıl amacı suç çalışmasında kullanılabilecek veri kaynaklarının neler olduğu ve bu kaynaklardan nasıl faydalanılabileceğinin belirtilmesidir. Bu çalışmada suç veri tiplerinden örnekler verilerek olumlu ve olumsuz yönlerinin değerlendirilmesi yapılacaktır.
Keywords: Kriminoloji ve Ceza Bilimi; Siyasi Bilimler