Prospective Elementary School Teachers' Attitudes towards Cursive Handwriting - Erdem, Ilhan; Yılmaz, Ferat; Bozkurt, Eyüp (My University, 2014)
Bu araştırma ile bitişik eğik yazıyla yazmayı öğretecek olan sınıf öğretmeni adaylarının, bitişik eğik yazıyailişkin tutumlarını belirlemek amaçlanmıştır. Bu araştırmada nicel araştırma yöntemi ve nedenselkarşılaştırma modeli kullanılmıştır. Sınıf öğretmeni adaylarının bitişik eğik yazıya ilişkin tutumlarınıbelirlemek amacıyla araştırmacılar tarafından Bitişik Eğik Yazıya İlişkin Tutum Ölçeğigeliştirilmiştir.Geliştirilen bu ölçek, Fırat ve İnönü Üniversitelerinde eğitim görmekte olan 236 sınıf öğretmenliği öğretmenadayına uygulanmıştır. Çalışmadan elde edilen verilerin analizinde non-p arametrik testler olan MannWhitney U-testi ile Kruskal Wallis H-testi kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, öğretmen adaylarınınbitişik eğik yazıyla yazılmış metinleri okumaya yönelik tutum p uanları, bitişik eğik yazıyla yazmaya yöneliktutum p uanlarından ve bitişik eğik yazının işlevine ilişkin inanç p uanlarından daha yüksektir. Bitişik eğikyazıya ilişkin tutum p uanları, cinsiyet, sınıf düzey i, bitişik eğik yazıyı kullanma süresi ve genel akademik notortalaması değişkenlerine göre anlamlı f arklılık göstermemektedir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları